Succesvolle crowdfunding voor jong kledingmerk Rock & Royal

 

Stoer en chique

Hoe het lukt als klein merk in een markt met zware concurrentie te groeien is zowel bijzonder als evident. Waar grote merken oa H&M, PRIMARK en ZARA de markt domineren, heeft Rock & Royal een snaar geraakt bij jonge vrouwen die hen, heel stoer en Rock, maar ook chique en sexy Royal doet voelen.

 

Bekende NL

Om het merk een vliegend vervolg te geven, is Jasmine Sendar (bekend van o.a Onderweg naar Morgen, Goudkust, Costa en Rayman is Laat) nu het gezicht onder het sub-label Rock & Royal Loved by Jasmine. Jasmine is een jonge moeder, precies de doelgroep die Rock & Royal voor ogen heeft.

 

Bank vs Crowdfunding

Om de groei te kunnen financieren gingen de ondernemers met de bank in gesprek. Niet helemaal tevergeefs. Oprichter/eigenaar: Bart Terhorst: “De ING bank attendeerden mij op de website www.Geldvoorelkaar.nl. Mijn adviseur bij de bank kende iemand die werkzaamheden verricht voor Geldvoorelkaar.nl en diezelfde middag zat ik met een zeer enthousiaste Mendel Chiu van OAMKB Twente (www.onlineaccountantsmkbtwente.nl/) aan tafel die mij alle ins en outs van crowdfunding en in het bijzonder van Geldvoorelkaar.nl uit de doeken deed. Hij had zelf zijn accountantskantoor gefinancierd via Geldvoorelkaar.nl en was dus het beste voorbeeld voor ons waaruit blijkt dat crowdfunding een prima alternatief voor financiering is. Wat ons ook zeer aanspreekt is het feit dat onze investeerders meteen erg betrokken zijn bij ons bedrijf en hopelijk als ambassadeurs te werk zullen gaan om Rock & Royal nog meer onder de aandacht te brengen.”

 

OAMKB professional

De meeste ondernemers van franchise organisatie OAMKB (Online Accountants MKB) hebben hun investeringen gefinancieerd d.m.v. crowdfunding via Geldvoorelkaar. Vooral vernieuwende concepten, zoals in dit geval de online accountant voor het MKB die administraties tot 70% volledig digitaliseert, is crowdfunding de ideale manier van financiering. Mendel Chiu van OAMKB Twente is dan ook heel trots op het resultaat van Rock & Royal: “Het is prachtig om te zien dat een enthousiast jong bedrijf zo ondersteund wordt, door niet alleen de investering, maar ook door de hoeveelheid crowdfunders die meedoen en bijdragen. Niet te vergeten de leuke tweets, posts en berichtgeving erom heen.”

 

Rocky past, Royal future

De toekomst ziet er heel rooskleurig uit voor Rock & Royal. De eerste 2 winkels worden nu geopend in Haarlem en Arnhem. De pop-up store komt voor tenminste 3 maanden in hartje Amsterdam. Tevens wordt er gewerkt aan een distributiekanaal in België. De jonge vrouwen kunnen hun hart ophalen bij dit groeiende kledingmerk.


http://www.Geldvoorelkaar.nl/geld-investeren/projecten/project.aspx?id=9002